Mathilda Sköldkvist Appelgren

Du behöver inte mer tid, du behöver bara bestämma dig.

Paradise Hotel - Norge

Tips Permalink0
Jag och Linus älskar att kolla på verklighetsprogram, såsom Big brother och Paradise Hotel - haha även vår mamma gör det. Så vi följde ju svenska PH och nu har Norska börjat! Jag tänkte bara skriva de så ni vet det för PH norge är så sjukt mycket roligare än svenska. Allstå jag tycker mer om Big Borther för där får de ju uppdrag varje vecka som de måste göra, då blir det ju automatiskt roligt att se på då de gör något. Medan på PH så ligger de och solar, badar, super sig fulla , bråkar och har sex. Sveriges var så tråkigt för de fick aldrig några större uppdrag som de skulle göra. Medan norska som bara har varit 4 svasnitt än så länge är så sjukt kul. Det är 5 tjejer som är där för att tävla på riktigt och sedan har de skickat in 10 skådespelare som har fått en speciell roll. 5 killar och 5 tjejer. En kille har tillexempel fått i uppdrag av att han är poetisk och hans ska bli djupt förälskad i hans partner. En kille ska bara tänka taktiskt och spela spelet, en kille ska skämta om allt och han är verkligen överdrivet rolig! Tjejerna har fått uppdrag att vara bitchar, en blondin som verkligen är skit rolig och är så jävla dum haha! En hippie, en som inte pratar osv. Det roligaste att de 5 tjejer som är där och tävlar på riktigt inte fattar något eller vet något om de andra så det blir kaos. Skådespelarna har även ett manus på vad som ska hända så de vet vad de ska göra och gör val utrifrån det. Haha de är verkligen skit kul så ni som gillar sådana tv program borde kolla på Paradise Hotel Norge. Du kan hitta avsnitten på tv3play!
 
Puss Mathilda ♥

Starkare & glansigare hår

Smink & Hår, Tips Permalink0
Vi alla har våra "fula hår" dagar, då man inte riktigt vet vad man ska göra mitt sitt hår för hur man än gör blir det helt enkelt inte rätt. Här är lite tips som kanske kan hjälpa dig och ditt hår att få den här glansen som du alltid velat ha, inte få de frissiga håret som står åt alla håll. 
 

5 tips för bättre hår

Därför bör du inte frottera håret

Frottera helst aldrig håret med handduk. Efter att du tvättat håret lägger du på en handduk och kramar ur vattnet, men gnugga aldrig då det som händer är att du sliter bort ytskicktet (fjällskiktet)på håret vilket resulterar i ett matt och risigt hår. Spar du till långt hår så kan du aldrig få ett långt vackert hår om du frotterar håret, det går av och resulterar bara i spruckna hårtoppar innan du nått halvägs. En matt yta reflektera ljuset dåligt medan en blank yta reflekterar ljuset bra. Ett hår med skadat eller bortslitet fjällskikt kan inte reflektera ljuset bra vilket resulterar i ett matt, trist och risigt hår. Här på lyko.se finns hjälp för reparation av håret.

Köp inte många produkter

Fyll inte badrummet med produkter! Satsa på några få bra produkter i stället för en massa dåliga produkter som inte fungerar. Köp i stället ett bra schampo som är grunden för vackert hår, komplettera med ett bra balsam som också är viktigt för ett välmående och vackert hår, och en stylingprodukt som funkar för ditt hår, har du lite längd på ditt hår gör det
 håret gott med en inpackning då och då. Du får vad du betalar för.

Använd produkter anpassade för ditt hår

Om du färgar håret ska du använda färgschampo och färgbalsam som då låser fast färgpigmenten i håret. Andra schampon och balsam löser upp färgen i håret och du får en mindre hållbar färg. En inpackning med färgpigment förlänger färgen i ditt hår. Är du osäker vad du ska välja är ett tips att på Lyko.se titta under kategorin hårvård och där filtrera på hårtyp. Då hittar du enbart produkter anpassade till just din typ av hår och slipper leta bland alla övriga produkter.

Hur du undviker klåda i hårbotten

Kliar det i hårbotten? Då har du troligen valt fel schampo. Klåda i hårbotten är ett tecken på uttorkad hårbotten eller att du är överkänslig mot tensider som finns i många shampon. Det kan också bero på svamp i hårbotten, det finns schampo som hjälper.

Hur du undviker att håret går av

Visste du att ett torrt hår är dubbelt så starkt som ett blött, så därför
om du har långt hår ska du helst kamma ut håret efter schamponeringen
och inte använda borste då du lätt kan skada håret. Ett torrt hår kan du däremot borsta. 
Ett bra tips när du har balsam i håret är att då passa på att kamma igenom håret 
med en bred kam och lösa upp allt tovigt hår innan du sköljer ur balsamet så blir det enklare att reda ut håret. Bra och professionella produkter för ditt hår hittar du i webbshopen lyko.se. Om du använder plattång så är det en god idé att då använda någon speciell
 plattångsprodukt som skyddar håret mot värme, gör håret blankt och gör att plattningen 
håller betydligt längre.

Visste du att ett normalt hår växer 
40 m/dygn om du lägger ihop alla strån du har på skallen.


Så var rädd om ditt hår!   

 

Tips för plattning


Varför värmeskydd?

För att skydda håret maximalt och få ett ännu blankare resultat finns speciella termoprodukter som är anpassade för plattång. Med en plattångsprodukt skyddar du inte bara håret mot värme utan du får din styling att hålla betydligt längre. En bra plattång är betydligt skonsammare mot håret än ständiga och dagliga föningar med hårtorken vilken drar ur elasticiteten ur håret vid flitigt brukande. Vi har ett stort urval av produkter för plattång i shopen från flera av våra leverantörer.

Låg temperatur på en plattång är inget att föredra, du får hålla på mycket längre och utsätter håret för värme under längre tid vilket skadar håret mer - hög temperatur och du får resultat direkt och ett hår som mår bättre.
Temperaturen på en plattång bör ligga mellan 185c - 210c, högre temperatur kan resultera i värmeskador på ditt hår. 

Platta i torrt hår 

Håret ska vara rent och torrt. Blött hår är skörare och att du då måste hetta upp håret för att få det torrt, vilket i sig leder till mer slitage. Börja alltid med underhåret och arbeta dig uppåt. Använd dig gärna av en hårklämma för att hålla det andra håret på plats. Ska du platta i fuktigt hår är det en "wet to dry" plattång du ska använda, inte en vanlig plattång

Var rädd om sladden 

Sladden på plattången är en känslig del på plattången och som inte omfattas av garantin. Linda ALDRIG sladden runt plattången då ett brott på sladden då lätt uppstår. Oftast är plattången varm och sladden tål inte värmen i längden. Här är det bra att vara lite slarvig och inte linda ihop sladden så håller ditt verktyg längre.

Dyr eller billig plattång?

Varför lägga pengar på en dyr plattång när man kan köpa en på vilket varuhus eller stormarknad som helst för några hundralappar? Man får vad man betalar för gäller som så ofta även i detta fall. Vill du ha en plattång som fungerar i alla lägen, är snäll mot ditt hår och ger dig en fantastisk styling bör du satsa på en professionell plattång.

Så här sköter du din plattång

När du har använt din plattång en längre tid och den börjar bli smutsig och få avlagringar från produkter är det dags för rengöring. Rengöring sker enklast genom att fukta en trasa med fönsterputs eller rengöringsmedel till keramiska spishällar. Är plattången mycket smutsig och du inte får bort beläggningen kan du försiktigt sickla med ett rakblad. Välj en av dessa. Rakbladet bör endast användas när ingen av de föregående fungerade. Det finns för tillfället inga speciella produkter för detta ändamål. Dock är fönsterputs bra och billigt. Kom även ihåg att aldrig snurra sladden kring plattången, detta skadar kontakten och värmen kan skada sladden. 

Lång tid för uppvärmning  

Tar det lång tid för din plattång att bli varm är detta ett tecken på att plattången har blivit gammal och bör bytas. Det finns risk för att plattången inte når önskad temperatur på ca 200c, detta medför slitage på håret. Dock varierar det väldigt mellan olika märken hur lång livstid en plattång har. Det är väldigt stor skillnad på om det är en proffsplattång från GHD, D:fuse eller GA.MA i jämförelse med andra lite billigare märken. Som med allting annat så är inget för evigt, beroende på hur flitigt en plattång används så är det svårt att säga en livstid. De plattänger vi använder på frisörsalongen byter vi ut var, vart annat eller vart tredje år. Dessa plattänger är proffs-märkena, men dessa används många timmar om dagen. Så användning vid hemmabruk blir livslängden betydligt längre.


Hoppas det här hjälper några av våra läsare..? Snälla kom med tips på om vad ni vill att vi ska blogga om, vi behöver lite insperation hihi. Dessutom blir ju bloggen bättre ifall ni får läsa de ni faktiskt vill läsa om :)

 

Puss Mathilda ♥

 

Cara - skänk pengar till diabetersforskning

Fashion, Smycken, Tips Permalink0
Jag är helt kär i Cara armband, jag tycker de är ur snyggt att ha de bredvid sin klocka eller bara ha armbandet. Det som gör armbandet speciella är att det är sidenband som du kan välja ifall du vill ha pärlor i eller inte. Det som är bra är att du ger även en viss procent av dina pengar till diabetersforskning, haha så det är därför jag får armbanden för när mina föräldrar köper de till mig skäönker de ju pengar till min brors sjukdom. Armbanden är ganska så dyra från 100kr - 500kr men det beror på vilken sort du väljer. Om du dessutom väljer en färg som passar till ganska mycketb behöver du ju inte köpa så många. 
 
Det här är mina som jag har:
 
2 Stora och ett smalt bara för att kunna matcha, men jag valde mitt första som vitt just för att de ska matcha med mycket och jag använder de nästan varje dag. Det som är snyggt också är att jag har en silvrig klocka och det är silvriga detaljer på armbandet så de matchar ju väldigt bra tillsammans.
Tack så jättemycket för armbandena finaste du ❤️ @elgstam19 
Nu är ju bilden tyvärr svart / vit men något så här brukar jag ha varje dag. 
 
Här är lite förslag på de som finns:
 Dazzling Indigo Stainless steel
 
 Dazzling Indigo Stainless steel
Femme Noir Fleur de Lace
Det finns även med gulddetaljer för de som har guldklockor... Så här ser alltså "classic" ut, lite små detaljer och pärlor men sen finns de även några speciella med lite mer glitter på. Jag själv är lite sugen på att köpa ett sådant armband ↓
White Dandy Diamond Skulls Silver
 
 
 Flätat sandfärgat handgjort Cara armband med silverfärgade strass dödskallar, Diabetes, Diabetesfonden
Femme Noir Diamond Skulls Golden
Finns också i guld om man vill ha det, men det blir lite mer glitter och jag tycker verkligen det beiga är skit snyggt med döskallar så kanske ska köpa det...!
 
Här kan ni beställa armbandet! Jag tror faktiskt inte att det går att köpa i affär någonstans, men jag kan ju ha fel haha. 
 
Puss Mathilda ♥
Till top